ACNES

ACNES Boek

ACNES

Aangrijpend verhaal

Marjan van Raamsdonk heeft een boek geschreven over ACNES getiteld:  "Pijn, over de verstrekkende gevolgen van ACNES". Begin februari heeft stichting ACNES een gesprek gehad met de schrijfster en heeft Marjan haar boek overhandigd aan Stichting ACNES.
De reacties die zijn te lezen op haar site geven aan dat het een voor patiënten herkenbaar verhaal is, en voor anderen een "eye-opener".

http://www.marjanvanraamsdonk.nl/

Wij hebben het boek "PIJN over de verstrekkende gevolgen van ACNES" ook gelezen dat Marjan van Raamsdonk eerder aan ons heeft overhandigd.Na het lezen van de eerste zinnen word je al gegrepen door de gebeurtenissen van Marjan. Het is ontzettend herkenbaar en daardoor krijg je ook een gevoel van (H)erkenning. Het boek leest ook zeer makkelijk en prettig door.

Dapper vinden wij het hoe eerlijk en openhartig Marjan haar verhaal heeft weten te beschrijven in het boek. Ook effect dat het heeft gehad op het leven van Marjan en haar omgeving wordt duidelijk verteld.

Graag stellen wij u voor aan de auteur van dit boek, Marjan.

 

Marjan, zou u zich kort voor willen stellen aan de lezers?

Ik ben Marjan, getrouwd en ik heb twee zonen, schoondochter en een kleinzoon. Mijn hele leven heb ik met veel passie in allerlei functies in de gezondheidszorg gewerkt. Daarnaast heb ik een druk sociaal leven en een aantal hobby's, zoals literatuur, kunstgeschiedenis en yoga. Eigenlijk van alles en dus te veel om op te noemen.

 

Hoe kwam u op het idee om een boek te gaan schrijven?

Na mijn tweede operatie was ik al van plan om een boek te schrijven. Tijdens die periode was ik verbaasd over de zorg en de benadering van sommige artsen. Dat wilde ik van me afschrijven en om er andere mensen/patiënten mee te helpen.

 

Wat deden de reacties van de lezers van uw boek met u?

De reacties op mijn boek zijn overweldigend en emotioneel gezien doet me dat veel, wat een ellende. Ik wist niet dat er zoveel mensen met ACNES te kampen hadden en dat heeft me wel aan het denken gezet, dat er nog veel werk is.

 

Wat wilt u de lezers meegeven met uw geschreven boek?

De lezers zou ik mee willen geven: GEEF DE MOED NIET OP !!

Probeer tussendoor afleiding te zoeken en vraag steun aan de mensen om je heen. Laat je omgeving het boek lezen zodat ook zij begrijpen hoe jij je voelt.

Ik heb wel gemerkt dat er nog veel onbegrip is. Wat ben ik een gelukkig mens, dat ik dat niet heb meegemaakt.

 

Wat vind u ervan dat de Stichting ACNES is opgericht?

Dat er een Stichting ACNES is opgericht vind ik geweldig! Wat heb ik dat gemist tijdens mijn ziek zijn.

Ik weet dat de Stichting ACNES het hele land langs specialisten gaat om ACNES meer bekendheid te geven,CHAPEAU!

 

Waarin hoopt u, dat de Stichting ACNES zich hard gaat maken?

Het zou fijn zijn wanneer de Stichting ACNES de ellende, die ACNES teweeg brengt meer bekendheid zou geven. Zeker de eerstelijns gezondheidszorg zoals huisarts, fysio etc. want hier gaan de mensen als eerste naar toe. Daar ga ik mijn steentje aan bijdragen, ik heb er zin in!

 

Mocht u (ex) ACNES patiënt zijn of uw omgeving willen laten weten hoe het is als ACNES patiënt raden wij u zeker aan het boek te kopen.

Binnenkort hebben wij een leuke actie omtrent het boek, houd onze Facebook pagina hiervoor in de gaten! 

 

 

 


Recent Nieuws

Nieuwe richtlijn ACNES
20 maart 2021

Stichting Darmgezondheid
01 november 2020

Zwangerschap
05 oktober 2020

Linda.nl
01 september 2020

Winactie Koningsdag
28 april 2020

De luisterlijn
14 april 2020

ACNES en Fysiotherapie
08 maart 2020