Veel gestelde vragen en antwoorden

ACNES

Met het wattenstaafje kan op een eenvoudige wijze de diagnose worden gesteld of de buikpijn wordt veroorzaakt door beknelde buikwandzenuwen. Er is geen eng onderzoek voor nodig. Ga naar uw huisarts en vraag of hij/zij het onderzoek kan uitvoeren om vast te stellen of u aan ACNES lijdt of niet.

Het is persoonsafhanelijk. De éne patiënt is gebaat bij injecties (30%), de andere bij een operatie (40%), de volgende heeft genoeg aan de diagnose en weer een andere met neurostimulatie. Welke het beste werkt valt dus niet te zeggen.

Huisarts

Dat zou kunnen, geef ons de naam van uw huisarts door zodat wij deze huisarts kunnen benaderen met informatie over ACNES

Pijnpoli

Een pijnpoli kan, als u al gediagnostiseerd bent als ACNES patiënt, de injecties toedienen die de pijn verlichten en soms doen verdwijnen. 

Ziekenhuis

Een besluit tot het operatief deactiveren van de beknelde zenuwtakjes wordt in samenspraak met patient en chirurg genomen. Meestal heeft de patiënt dan al meer injecties gekregen en heeft dit niet tot het definief verminderen van de pijn geleid.